Die Präsentation wird geladen. Bitte warten

Die Präsentation wird geladen. Bitte warten

Sport Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.

Ähnliche Präsentationen


Präsentation zum Thema: "Sport Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."—  Präsentation transkript:

1 Sport Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Was ist Sport? Was ist Sport? Welche Vorteile? Welche Nachteile?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Sportarten für Frauen Sportarten, die nicht so anstrengend sind:
das Aerobic der Fußball das Spazierengehen das Nordern Walking Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Sportarten für Männer der Fußball das Eishockey der Baseball
Sumo - Kraftübungen das Boxen Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Typische tschechische Sportarten
der Fußball das Eishockey der Tennis der Handball berühmte Sportler …………….. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Privilegierte Sportarten
Sportarten, die nicht jeder betreiben kann, weil sie zu viel Geld kosten nicht überall betrieben werden können Golf- teuer, spezielle Spielplätze, teuere Ausrüstung Tennis, Tauchen … Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Persönlichkeiten der Sportwelt
Tennisspieler Formel 1- Fahrer Skispringer Leichtathleten Kanufahrer Fußballspieler Eishockeyspieler Stabhochspringer …. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Die Olympischen Spiele
der Name: vom Namen eines Festes in Olympia im alten Griechenland Menschen wollten den Göttern gefallen das Ziel: keine Kämpfe zwischen den Feinden die ersten OS: um Jahre 900 v. Ch. die erste Disziplin: der 192 Meter lange Lauf später: 5 Disziplinen- Laufen, Springen, Diskuswerfen,Speerwurf, Ringen Sportler: Objekte großer Verehrung Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Die Olympischen Spiele
später: Korruption Die OS verloren den früheren Zweck. Die OS wurden verboten- auch wegen der Kämpfe zwischen Tieren und Sklaven. Die OS gerieten in Vergessenheit. Pierre de Coubertin 1896: brachte den Gedanken der OS zurück Heute: alle 4 Jahre organisiert Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Sport als Geschäft Korruption
Nicht wegen der Verehrung, sondern wegen dem Geld Viel Geld für Sportler durch Sponsoren und Reklameverträge Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Moderne Sportarten Tai-chi Joga Bowling Schießen Wasserpolo
Skateboarding Strandvolleyball Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

12 Gefährliche Sportarten
Bungee-Jumping Bergsteigen Warum - mutiger, psychisch stärker Sgn. Adrenalin-Sporte Unfall – Gefahr: Was kann alles passieren? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

13 Ist Sport gesund? Gesund für das Herz, die geistige Seite, den Blutdruck, der Bewegungsapparat, Zu viele Trainings-Unfälle, Verletzungen, schreckliche Abschürfungen,… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

14 Ich und Sport Treibe ich Sport? Welchen? Warum? Probleme?
Training- wie oft? Welche Sportarten mag ich und welche nicht? Für welchen Sport würde ich mich interessieren? Habe ich ein gefährliches Ergebnis beim Sport gehabt? Verletzungen Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

15 Warum macht man eigentlich Sport?
um gesund und fit zu sein mehr Mut Lebensstil um sich etwas beweisen um den Mädchen zu gefallen um sich zu entspannen Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

16 Bin ich Mitglied eines Sportvereines?
Wo? Wie lange? Wie oft trainiere ich? an Wettkämpfen teilnehmen? etwas gewonnen? Möchte ich eine Karriere im Sport machen? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

17 Sportübertragungen Sehe ich gern Sportübertragungen? Welche?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

18 Was braucht man zum Sport?
Ausdauer: Kraftübungen, Laufen Kraft: Kraftübungen Viel Mut: Bergsteigen Teamgeist und Konzentration: Teamsporte- Fußball, Volleyball, Hockey Reaktionsvermögen: alle Sportarten Gute Laune Begeisterung Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

19 Der Begriff „Fitness“ Was stelle ich mir unter diesem Begriff vor?
Übungen Turnen Gesundes Essen Nicht viel Stress haben Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

20 Gruppenarbeit Bereitet eine eigene Präsentation zum Thema Sport vor:
Ein berühmter Sportler in Tschechien Gruppe 2: Die Olympischen Spiele Gruppe 3: Freizeitsport oder Profi? Gruppe 4: Sport in meinem Leben Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

21 Uveřejněné odkazy [cit. 2010-16-04]
Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative commons – na . Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí public domain – na . Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Herunterladen ppt "Sport Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým."

Ähnliche Präsentationen


Google-Anzeigen