Die Präsentation wird geladen. Bitte warten

Die Präsentation wird geladen. Bitte warten

Die starke Verben I 13 2 45768910 11121314 21 15 22 1617191820 2324252627282930 3132 Created by Herr Wallace Begin by clicking #1! If you need further.

Ähnliche Präsentationen


Präsentation zum Thema: "Die starke Verben I 13 2 45768910 11121314 21 15 22 1617191820 2324252627282930 3132 Created by Herr Wallace Begin by clicking #1! If you need further."—  Präsentation transkript:

1 die starke Verben I Created by Herr Wallace Begin by clicking #1! If you need further instructions…click on the ? to the right.

2 Use the control buttons at the top of each slide to move to the previous slide or the next slide or go back to the beginning. To see the word in German along with a picture…..press the right arrow on your keyboard. Start Previous Next Help Return

3 1 anfangen to start Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich fange….an du f ängst….an er/sie/es f ängt….an wir fangen…an ihr fangt…an Sie/sie fangen…an Past participle: angefangen

4 2 ankommen to arrive Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich komme….an du kommst ….an er/sie/es kommt ….an wir kommen…an ihr kommt…an Sie/sie kommen…an Past participle: angekommen

5 3 anrufen to call up Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich rufe….an du rufst ….an er/sie/es ruft ….an wir rufen…an ihr ruft…an Sie/sie rufen…an Past participle: angerufen

6 4 backen to bake Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich backe du b ä ckst er/sie/es b ä ckt wir backen ihr backt Sie/sie backen Past participle: gebacken

7 5 befehlen to command Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich befehle du befiehlst er/sie/es befiehlt wir befehlen ihr befehlt Sie/sie befehlen Past participle: befohlen

8 6 beginnen to begin Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich beginne du beginnst er/sie/es beginnt wir beginnen ihr beginnt Sie/sie beginnen Past participle: begonnen

9 7 beissen to bite Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich bei β e du bei β t er/sie/es bei βt wir bei β en ihr bei βt Sie/sie beiβen Past participle: gebissen

10 8 bekommen to receive Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich bekomme du bekommst er/sie/es bekommt wir bekommen ihr bekommt Sie/sie bekommen Past participle: bekommen

11 9 bergen to salvage Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich berge du birgst er/sie/es birgt wir bergen ihr bergt Sie/sie bergen Past participle: geborgen

12 10 bersten to burst Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich berste du birst er/sie/es birst wir bersten ihr berst Sie/sie bersten Past participle: geborsten

13 11 betr ügen to deceive Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich betr üge du betr ügst er/sie/es betr ügt wir betr ügen ihr betr ügt Sie/sie betr ügen Past participle: betrogen

14 12 biegen to bend Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich biege du biegst er/sie/es biegt wir biegen ihr biegt Sie/sie biegen Past participle: gebogen

15 13 bieten to offer Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich biete du bietest er/sie/es bietet wir bieten ihr bietet Sie/sie bieten Past participle: geboten

16 14 binden to tie Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich binde du bindest er/sie/es bindet wir binden ihr bindet Sie/sie binden Past participle: gebunden

17 15 bitten to ask Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich bitte du bittest er/sie/es bittet wir bitten ihr bittet Sie/sie bitten Past participle: gebeten

18 16 bleiben to stay Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich bleibe du bleibst er/sie/es bleibt wir bleiben ihr bleibt Sie/sie bleiben Past participle: geblieben

19 17 braten to roast Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich brate du br ätst er/sie/es br ät wir braten ihr bratet Sie/sie braten Past participle: gebraten

20 18 brechen to break Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich breche du brichst er/sie/es bricht wir brechen ihr brecht Sie/sie brechen Past participle: gebrochen

21 19 brennen to burn Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich brenne du brennst er/sie/es brennt wir brennen ihr brennt Sie/sie brennen Past participle: gebrannt

22 20 bringen to bring Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich bringe du bringst er/sie/es bringt wir bringen ihr bringt Sie/sie bringen Past participle: gebracht

23 21 denken to think Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich denke du denkst er/sie/es denkt wir denken ihr denkt Sie/sie denken Past participle: gedacht

24 22 dringen to force Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich dringe du dringst er/sie/es dringt wir dringen ihr dringt Sie/sie dringen Past participle: gedrungen

25 23 d ürfen to be allowed Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich darf du darfst er/sie/es darf wir d ü rfen ihr d ürft Sie/sie d ürfen Past participle: gedurft

26 24 empfehlen to recommend Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich empfehle du empfiehlst er/sie/es empfiehlt wir empfehlen ihr empfehlt Sie/sie empfehlen Past participle: empfohlen

27 25 erfinden to invent Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich erfinde du erfindest er/sie/es erfindet wir erfinden ihr erfindet Sie/sie erfinden Past participle: erfunden

28 26 erlöschen to extinguish Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich erlösche du erlischst er/sie/es erlischt wir erlöschen ihr erlöscht Sie/sie erlöschen Past participle: erloschen

29 27 erschrecken to scare Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich erschrecke du erschrickst er/sie/es erschrickt wir erschrecken ihr erschreckt Sie/sie erschrecken Past participle: erschrocken

30 28 essen to eat Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich esse du i βt er/sie/es i βt wir essen ihr e βt Sie/sie essen Past participle: gegessen

31 29 fahren to drive / ride Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich fahre du f ährst er/sie/es f ährt wir fahren ihr fahrt Sie/sie fahren Past participle: gefahren

32 30 fallen to fall Press the right arrow key on your keyboard to see the answer. ich falle du f ällst er/sie/es f ällt wir fallen ihr fallt Sie/sie fallen Past participle: gefallen


Herunterladen ppt "Die starke Verben I 13 2 45768910 11121314 21 15 22 1617191820 2324252627282930 3132 Created by Herr Wallace Begin by clicking #1! If you need further."

Ähnliche Präsentationen


Google-Anzeigen